İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Mehmet Zeki Obdan İlkokulu

Mehmet Zeki Obdan Kimdir ?

1927 senesinde İstanbul'da doğmuştur. Orta tahsilini İstanbul'da yapmış, çok genç yaşta iş hayatına atılmış ve çeşitli ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Milli eğitim camiasında, bugüne kadar yaptığı önemli katkıları kısaca şöyledir; Kocaeli ili Gebze ilçesinde Dilovası beldesinde kendi adına bir ilkokul yaptırmış bulunmaktadır. İstanbul ili Pendik ilçesinde yaptırmış olduğu ortaokul bulunmaktadır(Gülizar-Zeki Obdan Ortaokulu). İstanbul ili Pendik ilçesinde yaptığı önemli bağış katkıları ile yapılan bir lise bulunmaktadır. (Gülizar-Zeki Obdan lisesi) .  İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir cami, Edremit Devlet Hastanesi'nde 3 klinik, Mehmet Zeki Obdan'ın iş hayatı dışında memleketine ve halkına hizmetlerinin örneğidir. Mehmet Zeki Obdan 21/07/1993 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.

Obdan Ailesine özellikle Bahattin OBDAN'a minnet ve şukranlarımızı sunarız.

Yayın: 13.10.2022 - Güncelleme: 15.10.2022 20:31 - Görüntülenme: 965