İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Mehmet Zeki Obdan İlkokulu

Ekm

1927 senesinde İstanbul'da doğmuştur. Orta tahsilini İstanbul'da yapmış, çok genç yaşta iş hayatına atılmış ve çeşitli ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Milli eğitim camiasında, bugüne kadar yaptığı önemli katkıları kısaca şöyledir; Kocaeli ili Gebze ilçesinde Dilovası beldesinde kendi adına bir ilkokul yaptırmış bulunmaktadır. İstanbul ili Pendik ilçesinde yaptırmış olduğu ortaokul bulunmaktadır(Gülizar-Zeki Obdan Ortaokulu). İstanbul ili Pendik ilçesinde yaptığı önemli bağış katkıları ile yapılan bir lise bulunmaktadır. (Gülizar-Zeki Obdan lisesi) .  İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir cami, Edremit Devlet Hastanesi'nde 3 klinik, Mehmet Zeki Obdan'ın iş hayatı dışında memleketine ve halkına hizmetlerinin örneğidir. Mehmet Zeki Obdan 21/07/1993 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.

Obdan Ailesine özellikle Bahattin OBDAN'a minnet ve şukranlarımızı sunarız.