İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Mehmet Zeki Obdan İlkokulu

Kas

10.11.2023 tarihinde yapılan 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı yeter sayısına ulaşmadığından 21.11.2023 salı günü saat 14.00'de Borsa İstanbul İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda tekrarlanacaktır.

Tüm velilerimize duyurulur.

OKUL AİLE BİRLİĞİ SEÇİMİ 07.11.2022 TARİHİNDE YAPILACAKTIR.

1. Okul Aile Birliğine Üyelik Nasıl Kazanılır, Nasıl ve Ne Şekilde Sona Erer?

Üyeliğin Kazanımı; Derneklerin aksine Okul Aile Birliklerinde, üyelik kişilerin iradi taleplerine ve yetkili organların kabulüne bağlı değildir. Veli, Öğretmen ve Okul İdarecileri birliğin tabii üyeleridir ve bu sıfatları kazandıkları andan itibaren aynı zamanda Okul Aile Birliklerinin de asli üyesi olurlar.

Veliler; velisi bulundukları öğrenciyi okula kaydettirdikleri anda,

Öğretmen ve idareciler ise birliğin bulunduğu okula atanıp bilfiil göreve başladıkları andan itibaren Okul Aile Birliğinin asli üyesi olurlar.

Velinin Okul Aile Birliği üyeliği, velisi bulunduğu öğrencinin okul ile olan eğitim-öğretim bağından kaynaklandığından, birden çok öğrencinin velisi olan kişi aynı anda birden fazla okulda Okul Aile Birliği üyesi olur.

İdareci ve Öğretmenlerin Okul Aile Birliği üyeliği ise görevle ilintili olduğundan, idareci ve öğretmenler yalnızca görevli oldukları okulun birlik üyesi olabilir.

Üyeliğin Sona Ermesi; Velilerin Okul Aile Birliği üyeliği, velisi bulundukları öğrencinin okul ile olan ilişiğinin kesilmesi, (mezuniyet, nakil, vb.) ile sonlanır.

İdareci ve öğretmenlerin Okul Aile Birliği üyeliği, okul ile olan görev bağının sona ermesi neticesinde sonlanır.

Ancak, Okul Aile Birliğinin Yönetim Kurulunda görevli olan veli veya velilerin birlik üyeliğinden ayrılması halinde Okul Aile Birliğinin Yönetim Kurulu üye sayısı, toplantı yeter sayısının altına düşecek ise, Yönetim Kurulu üyesi velinin üyeliği sona erse dahi bu kişi veya kişilerin Okul Aile Birliği Üyeliği, Yönetim Kurulunun yeniden teşekkülü için toplanacak olan Olağan Üstü Genel Kurul toplantısına kadar devam eder.